Spoedgeval?

Spoed of overleg bij Dierenarts Bob?

Als extra service voor onze eigen klanten zijn we ook buiten openingstijden voor 23:00 (bijna) altijd bereikbaar!

Tja, wat is nu precies een spoedgeval? En wat nu als u een spoedgeval heeft? Gaat u dan eerst de website van de dierenarts raadplegen, zien of het echt een spoedgeval is en of je hem of haar mag lastigvallen?

Wij denken van niet. Daarom volgt er nu geen opsomming van symptomen welke wel of geen spoed vereisen. Bij Dierenarts Bob hebben we liever dat u, bij twijfel over de gezondheid van uw dier, even overlegt.

Dat kan heel gemakkelijk door te bellen, of door een WhatsApp of SMS te sturen. Veel aandoeningen zijn in vroeg stadium beter te behandelen. Wacht dus niet te lang maar overlegt u gerust.

Er zijn helaas steeds minder dierenartsenpraktijken die zelf spoeddienst doen, of die in een spoeddiensten kring zitten. De meeste praktijken sturen hun klanten buiten openingstijden door naar een spoedkliniek waarvan er 4 in onze regio zitten. En dat is op zich logisch. Spoeddienst draaien naast/ buiten de openingstijden van de kliniek kan er belastend en stressvol zijn voor het team. Doordat er spoeddienst praktijken bestaan (een beetje vergelijkbaar als een huisartsenpost) is de noodzaak om zelf spoed te doen een stuk kleiner. En er worden steeds meer praktijken opgekocht door investeringsmaatschappijen zoals IVC Evedensia, Anicura en CVS. Deze klinieken ketens zetten hun eigen regionale spoed- en specialistenpraktijken op. De praktijk die hierbij is aangesloten moet dan stoppen met de eigen spoeddienstregeling en gebruik maken van de regionale spoeddienst. Door het wegvallen van meerdere praktijken die onderling spoeddiensten verdeelde is het steeds moeilijker om een goed functionerende spoeddienst met buurtpraktijken op te zetten.

En dat merken we! We worden steeds vaker benaderd door mensen die geen klant bij ons zijn / het dier niet kennen. Zij worden dan doorgestuurd naar één van de spoedklinieken, maar om verschillende redenen willen ze liever dichterbij behandeld worden. Het spijt ons zeer maar na 4 jaar 24 uur 7 dagen in de week spoed te doen voor iedereen, hebben we moeten beslissen om per 1 januari 2022 alleen nog maar spoedzorg, buiten openingstijden, te kunnen aanbieden aan onze eigen klanten. Dus dieren en hun eigenaren die al bij ons bekend zijn. Anders wordt de spoeddienst voor ons ook echt te zwaar, en we willen de service naar onze eigen patiënten graag zo lang mogelijk voortzetten. Dat gaat helaas niet door ook deze service aan te bieden naar iedereen. Hopelijk heeft u daar begrip voor.

Er zijn 4 spoedklinieken in onze omgeving actief. Indien wij zelf geen dienst kunnen doen of als we niet bereikbaar zijn dan sturen we u graag door naar de spoeddienst in Utrecht, de SGMN. Wij krijgen van deze praktijk de patiëntenkaart teruggemaild, zodat we weten wat ze gedaan hebben en wat de afspraken zijn indien u daar bent geweest.

Utrecht

Amsterdam

  • Dierenziekenhuis Amsterdam (website)
  • Medisch Centrum voor Dieren (website)

Nieuwegein

  • Dierenziekenhuis Nieuwegein (website)

Midden Nederland

Het is voor u als eigenaar al vaak moeilijk genoeg om te zien of een dier ziek is, zeker als het een kat of cavia is. Dus als u wat ziet; overleg gewoon met ons. We hebben liever dat u een keer te vroeg dan te laat contact met ons opneemt. Voor onze rust uiteraard liever zoveel mogelijk overdag, maar indien noodzakelijk ook ’s nachts.

Ons huisnummer

Bel: 035 - 54 29 312
U wordt dan vanzelf doorgeschakeld naar het 06 nummer van onze dierenarts, indien de praktijk gesloten is. Of bel de spoedlijn rechtsstreeks: 06 - 57 60 27 42 Dit nummer gebruiken we buiten openingstijden.

Onze mobielenummer

WhatsApp of SMS ons voor overleg buiten openingstijden op 06 - 57 60 27 42. U kunt, zeker als u denkt dat het niet echt spoed is, maar u heeft toch twijfels of het ‘normaal is of niet’, gewoon een berichtje sturen naar de diensttelefoon. De dierenarts reageert dan zodra hij tijd heeft. Dit werkt alleen maar als de praktijk gesloten is, aangezien alleen dan deze telefoon aan staat.

Belt u met de SGMN mocht u ons niet kunnen bereiken. We zijn buiten openingstijden niet aanwezig op de praktijk, dus zonder eerst telefonisch overleg naar de praktijk rijden heeft geen zin.