Senior Check-Up

Voorkomen is beter dan genezen, ook in de diergeneeskunde.

Indien een gezondheidsprobleem in een vroeg stadium ontdekt wordt, kan er vaak meer aan gedaan worden. Hierdoor is uw dier weer sneller fit of kan een ziekte vertraagd worden.
Tijdens de jaarlijkse vaccinatie zit altijd al een gezondheidscontrole van uw dier. Uw dier wordt dan volledig door ons nagekeken en nagevoeld. Dit is naast de benodigde vaccinatie meteen een goede preventieve controle van uw dier.

Vaccineren zelf is van belang omdat uw dier daardoor weerstand krijgt tegen tal van ziektekiemen. De meeste vaccinaties moeten regelmatig herhaald worden door een “booster”, hierdoor blijft uw dier optimaal beschermd tegen de nieuwste ziektekiemen.

Een ander belangrijk onderdeel van de preventieve diergeneeskunde is het voorkomen en doden van interne en externe parasieten.

Bij honden ouder dan 8 jaar en katten ouder dan 10 jaar kunt u er voor kiezen om een extra senioren check-up uit te laten voeren. Hierbij wordt dan jaarlijks een urine onderzoek uitgevoerd. Hiernaast wordt tevens het bloed gecontroleerd, voor de nieren, lever, glucose en eiwitten in het bloed.
Dankzij dit preventieve onderzoek signaleren we eventuele gezondheidsproblemen in een zo’n vroeg mogelijk stadium. Hopelijk nog voordat uw dier er ziek van is geworden.

Dit senioren onderzoek kan tegelijk met het vaccinatie consult uitgevoerd worden.
Maar u kunt er ook voor kiezen om dit een half jaar later uit te laten voeren, zodat we uw dier 2x per jaar helemaal lichamelijk nakijken en 1x met bloedonderzoek. Het urine onderzoek is niet zo belastend voor uw dier, en zowel bij de seniorcheck als bij de vaccinatie uitgevoerd worden. Wij vragen u dan een ochtend urine mee te nemen van uw dier.

Sommige eigenaren kiezen helemaal niet voor een vaccinatie. Bijvoorbeeld omdat het dier helemaal niet met andere dieren in contact komt omdat ze tegen vaccineren zijn. Ook dan kan een dergelijke senior check-up verstandig zijn. Dieren kunnen nu eenmaal niet zo goed vertellen of en waar ze last van hebben.