Drs. Gitty Otte

Gitty Otte
Drs. Gitty Otte

Doctorandus in de Diergeneeskunde Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht


Educatie: Diergeneeskunde Utrecht

Dierenarts Gitty

Gitty woont in Baarn. Samen met Suerte de hond struint ze regelmatig door het bos. Het liefst gaan Olli en Högni, haar twee IJslandse paarden, ook mee. Heerlijk genieten de viervoeters en zij van de natuur, weer of geen weer. Helaas heeft ze geen katten meer. Beppe en Zus waren haar lief. Er is op dit moment geen ruimte en tijd voor prrrrr-beestjes. Film kijken, thuis of in de bios, doet Gitty graag. Ze houdt ook van lekker eten, het lekkerst vindt ze vegetarisch.


Ervaring

Gitty heeft veel ervaring opgedaan als spoed/opnamedierenarts in grote dierenziekenhuizen (bv MCD, SGMN en DZH Nieuwegein). Hiernaast heeft ze ook 1ste lijns werk gedaan. Het onregelmatige ritme ging haar parten spelen naarmate ze ouder werd. Ze heeft zich daarom nu meer toegelegd op de kattengeneeskunde. Van katten wordt ze blij en haar interesse voor Feline Medicine is groot. Ze heeft in verschillende kattenklinieken gewerkt, wat haar zeer plezierde.


School en het begin van haar carriëre

In Bussum heeft ze haar VWO afgerond. Om de studie diergeneeskunde te kunnen doen heeft ze haar deelcertificaten natuurkunde en scheikunde behaald. Eind 2002 is Gitty geslaagd voor haar examen. Na een 1⁄2 jaar alleen 1ste lijns diergeneeskunde werk te hebben gedaan is ze terecht gekomen bij de spoedkliniek in Amsterdam. Ze is doorgestroomd naar de SGMN (spoedkliniek van de faculteit diergeneeskunde). Vervolgens heeft ze gewerkt in het dierenziekenhuis in Nieuwegein. Hierna heeft ze zich meer toegelegd op de kattengeneeskunde door in cat only vet practices te werken.


Jeugd van Gitty

Ze is opgegroeid regio ‘t Gooi. Thuis had Gitty aardig wat huisdieren (katten, konijnen, roodwangschildpadden, ratten en hamsters). Ze vond dieren zo leuk dat ze heeft gekozen om de studie